Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Vi har alltid bott pÄ slottet" by Shirley Jackson " Book PDF Kindle ePub Free

Vi har alltid bott pÄ slottet

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Vi har alltid bott pĂ„ slottet
  • Author : Shirley Jackson
  • Release Date : January 09, 2017
  • Genre: Mysteries & Thrillers,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 3819 KB

Description

»Ett mĂ€sterverk av gotisk spĂ€nning.« Joyce Carol Oates
En gÄng var de sju i familjen Blackwood. Men en dödlig dos arsenik fann vÀgen till familjens sockerskÄl. Den enda som undvek sockret till bÀren var Àldsta systern Constance. Hon misstÀnktes för mord pÄ sina förÀldrar, sin bror och sin faster, men frikÀndes. Sedan dess lÀmnar hon aldrig slottet, sÀtter inte foten utanför dess trÀdgÄrdar.
Farbrodern Julian Ät av giftet men överlevde. Numera rullstolsbunden skriver han maniskt pÄ sina memoarer. Merricat, Constances lillasyster, kom inte till bords alls den dÀr kvÀllen för sex Är sedan, eftersom hon skickats till sÀngs utan mat som straff för olydnad. Det Àr hon, Merricat, nu arton, som berÀttar historien. Och hon gör allt för att skydda sin storasyster, om hon sÄ ska tvingas anvÀnda hÀxkrafter. En dag besöker deras kusin Charles slottet. Omedelbart hotas dess sköra, mörka hemligheter.
Vi har alltid bott pÄ slottet hör till mÀsterverken i modern amerikansk romankonst och Àr en av de största skrÀckromanerna genom tiderna. HÀr i översÀttning av Torkel Franzén och med ett nyskrivet förord av författaren och kritikern Kristoffer Leandoer.
SHIRLEY JACKSON [1916-1965] Àr en av vÀrldslitteraturens mest inflytelserika författare i skrÀckgenren. Hon föddes i San Francisco, men familjen flyttade senare till östkusten och delstaten New York. Shirley Jackson kom att ge ut sex romaner och lika mÄnga novellsamlingar. Mest berömda Àr romanerna Hemsökelsen pÄ Hill House [The Haunting of Hill House, 1959] och Vi har alltid bott pÄ slottet [We Have Always Lived in the Castle, 1962]. Hösten 2017 kommer den första filmatiseringen av Vi har alltid bott pÄ slottet, producerad av Michael Douglas och med bland annat Sebastian Stan (Captain America) i en av huvudrollerna.


Books Free Download "Vi har alltid bott pÄ slottet" PDF ePub Kindle